HomeSosuriSos de usturoi cu smântână

Sos de usturoi cu smântână

sos de usturoi cu smântână
Complexitate: redusa
Timp preparare: 10 min
Ustensile: mojar de lemn sau piatra, lingura de lemn
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta sos de usturoi cu smântână

  • 3 căţei de usturoi (usturoi românesc, adica normali ca dimensiune)
  • 2 linguri ulei presat la rece (floarea soarelui, măsline, etc)
  • 1 linguriţa de sare
  • 100g smântână
Sos de usturoi cu smântână, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare sos de usturoi cu smântână

  1. Se curaţă 3 caţei de usturoi de mărime medie.
  2. Se pun cei 3 caţei de usturoi într-un mojar de piatră sau lemn şi se adaugă sarea peste ei.
  3. Se pisează bine până devine ca o pastă.
  4. Se adaugă uleiul cate puţin peste şi se amestecă de fiecare dată cu pisălogul până se face ca o cremă.
  5. Se adaugă în mojar smântâna şi se amestecă bine toate ingredientele.
 

Recomandări pentru reţeta sos de usturoi cu smântână

Se poate servi la aproape orice fel de garnitură: cartofi prăjiţi, cartofi copţi la cuptor, ţelina pane şi la diferite feluri de friptură.

Taguri: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *