HomeMâncăruri cu legumeŢelină pane

Ţelină pane

Complexitate: redusa
Timp preparare: 30 min
Ustensile: oală cu 1 litru ap, strecurătoare de metal, o farfurie mare, şerveţele pentru absorbit uleiul de pe ţelina pane
Porţii: 3 persoane
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta Ţelină pane

  • 1 buc. telină mare sau 2 mai mici
  • 1 ou
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri pesmet
  • piper
  • sare
  • ulei (de preferat ulei de palmier)
Ţelină pane, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare Ţelină pane

Preparare telina pane

  1. Se curata telina si se taie in felii de maxim 1cm grosime.
  2. Se pune intr-o oala niste apa si se pune la fiert. Se pune telina in apa fiarta, putina sare si se lasa sa fiarba pana se inmoaie putin.
  3. Se inchide focul si se scurge apa intr-o strecuratoare. Se lasa telina in strecuratoare pentru a se scurge toata apa.
  4. Separat se bate un ou cu putina sare si piper, eventual niste verdeaza (proaspata sau uscata).
  5. Se pune in alta farfurie faina, iar in alta pesmetul.
  6. Se ia fiecare bucata de telina si se da prin faina, ou si pesmet, dupa care se pune intr-o tigaie cu ulei incins.
  7. Felia de telina se tine la prajit aproximativ 1-2min., nu mai mult, pe fiecare parte.
  8. Dupa ce telina pane e gata, se ia din tigaie si se pune pe o farfurie care este acoperita cu cateva servetele. Astfel servetelele vor absorbi surplusul de ulei de pe bucatile de telina.
Recomandare Telina pane se poate servi cu un sos de usturoi cu smantana.

Recomandări pentru reţeta Ţelină pane

Taguri: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *