HomeBucătărie internaţionalăPrăjitură italiană tiramisu

Prăjitură italiană tiramisu

prăjitură italiană tiramisu
Complexitate: redusă
Timp preparare: 30min
Ustensile: ibric pentru cafea, o tava sau un vas de ceramică cu margini înalte
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta prăjitură italiană tiramisu

  • 400g blat tort tiramisu sau 400g pişcoturi şampanie
  • 250g cremă mascarpone
  • 100g (1 pahar) de smântână
  • 4 linguri zahăr
  • 4 oua bio/organice
  • cafea pentru o cească cu cafea
  • cacao pentru ornat
Prăjitură italiană tiramisu, 5.0 out of 5 based on 3 ratings Bookmark and Share

Preparare prăjitură italiană tiramisu

  1. Se separa galbenusurile de albusuri astfel incat vom avea intr-un recipient 4 galbenusuri si in celalalt 4 albusuri
  2. Se pune zaharul peste galbenusuri si se freaca cu telul sau mixerul pana ce galbenusurile devin spuma.
  3. Se pun smantana si mascarpone peste galbenusurile spuma.
  4. Cu telul sau cu lingura se amesteca galbenusurile, smantana si mascarpone
  5. Separat, in celalalt recipient, se bat cele 4 albusuri pana se fac spuma
  6. Se incorporeaza cu o lingura albusurile spuma in cealalta compozitie din galbenusuri si mascarpone.
  7. Se alege un platou sau tava se pune un strat de crema.
  8. Peste stratul de crema se pune o foaie de blat tiramisu.
  9. Blatul  se stropeste cu putina cafea ca in imagini.
  10. Dupa aceea se pune iar un strat de crema si iar se pune o fasie de blat (se repeta pasii 8-9 ).
  11. La final se pudreaza cu cacao ultima foaie cu crema, pana se obtine un strat uniform de cacao.
  12. Tiramisu se pune la frigider pentru aprox. 2 ore inainte de a fi servit. Pofta buna!
Recomandari Reteta pentru blatul folosit in aceasta reteta o gasiti AICI. Faceti click pe poze pentru imagini detaliate

Recomandări pentru reţeta prăjitură italiană tiramisu

Taguri: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *