HomeSosuri

Sosuri

Sos de usturoi cu smântână

Dacă vă place mult usturoiul, însă vreţi să îi mai domoliţi iuţeala, încercati acest sos de usturoi şi smântână. Mai ales în sezonul rece este recomandat să consumaţi usturoi cât mai des, nu neapărat în cantităţi mari, dar să fie des. Usturoiul este tonifian şi antiseptic.

Etichete , , , Lasă un comentariu

Sos de hrean

Un sos de hrean pentru diverse rasoluri. După cum se ştie hreanul e recomandat a fi consumat în special in sezonul rece, pentru că e un foarte bun medicament natural împotriva răcelilor, a sinuzitei. El contine săruri minerale ca magneziu, sodiu, calciu, potasiu si vitaminele B si C. El are şi substanţe cu caracter antibiotic şi deasemenea are rol de a creste pofta de mâncare, având efect stimulativ asupra aparatului digestiv.

Etichete , Lasă un comentariu

Sos de legume

Pentru o mâncare gustoasă trebuie să aveţi acest sos de legume în cămară. Reţeta sos de legume are în compoziţie diverse legume şi rădăcinoase ca morcov, ţelină, pătrunjel, păstârnac, ceapă, conopidă, dovlecei.

Etichete , , , , , , , , , Lasă un comentariu

Sos de hrean cu sfeclă roşie

Uneori înlocuiesc usturoiul sau muştarul cu un sos: sos de hrean cu sfeclă roşie. Sfecla rosie este foarte bună pentru detoxifierea ficatului iar hreanul foarte bun în anotimpul rece, în ameliorarea bronşitelor. În concluzie hreanul cu sfeclă rosie este o combinaţie foarte benefică pentru organism.

Etichete , , Lasă un comentariu

Sos din roşii şi ardei copţi

Pentru a-mi usura munca in bucatarie am pregatit in aceasta toamna un sos cu rosii si ardei care poate fi folosit la foarte multe feluri de mancare.

Etichete , Lasă un comentariu