HomeConserve

Conserve

Zacuscă cu vinete

Aceasta reţetă de zacuscă o folosesc din moşi strămoşi, cum se spune. Despre vinetele se stie ca au in componenta apa, lipide, glucide, fosfor, magneziu, calciu, potasiu, sulf, vitaminele A, B, B2, C0.Vinetele cand sunt culese trebuiesc sa fie ajunse la maturitate pentru ca atunci cand nu contin solanina care este toxica. In concluzie, să folosiţi vinete coapte la zacusca de vinete si nu numai.

Etichete , , , , , , Lasă un comentariu

Tocană pentru iarnă

Iarna când în pieţe nu mai sunt legume proaspete, e bine să aveţi diverse conserve în propria cămară, inclusiv aceasta tocană, care se face toamna. Reţeta de tocană pentru iarnă conţine diverse legume şi rădăcinoase.

Etichete , , , , , , , , Lasă un comentariu

Ghiveci pentru iarnă

Aceasta tip de conservă reprezintă de fapt reţeta clasica (sau una din ele) a celebrului ghiveci la borcan. E bine de ştiut ca se folosesc legume şi rădăcinoase multiple la aceasta reţetă de ghiveci pentru iarnă: vinete, ardei graşi, conopidă, fasole verde, ceapă, morcov, ţelină, pătrunjel, păstârnac şi roşii.

Etichete , , , , , , , , , , , Lasă un comentariu

Ardei şi roşii conservaţi pentru ciorbe şi tocăniţe

Iarna când nu există în piete legumem proaspete fiţi pregătiţi cu diferite conserve de legume si zarzavaturi. O variantă de conservă ce se foloseşte la ciorbe sau tocăniţe in special, este aceasta reţetă de ardei şi roşii.

Etichete , , Lasă un comentariu

Ardei capia copţi cu suc de roşii

Daca aveti probleme de sanatatea si trebuie sa consumati mai putina sare puteti inlocui muraturile cu acesti ardei deliciosi.

Etichete , , Lasă un comentariu