HomeRetete culinare ce contin eticheta 'ulei'

Arhive etichetă: ulei

Salată de icre de ştiucă

Salată de icre de ştiucă este recomandată a fi consumată măcar o dată sau de două ori pe lună, motivul fiind simplu: aceste icre albe conţin vitamina A, acid folic, potasiu şi mai ales fosfor. Singurul mare dezavantaj este că au un colesterol ridicat, de aceea pentru cei mai în vârsta nu se recomandă un consum regulat de icre. De obicei icrele, înainte de a fi folosite la salată, ele sunt conservate. Cel mai bine este ca icrele să fie conservate prin congelare şi nu prin sărare cu ulei la borcan, deoarece o cantitate mare de sare nu e recomandată pentru cei cu hipertensiune.

Etichete , , , , , , Lasă un comentariu

Salată de vinete

Salata de vinete este un deliciu culinar care se poate servi atât vara când apar vinetele pe piaţă cât şi pe parcursul iernii, dacă le-am pregătit în prealabil într-o forma conservată (eu vara-toamna, le coc, curăţ şi le pun la congelator în pungi pentru a le folosi ulterior iarna). Vinetele au antioxidanti şi previn bolile cardiovasculare. Ele conţin multă apă, dar şi potasiu, magneziu, calciu, precum şi vitaminele A şi C, toate acestea ajutând sistemul nostru imunitar.

Etichete , , Lasă un comentariu

Pulpă de porc umplută

Dintr-o bucata de pulpa de porc se poate face o friptupa gustoasa.

Etichete , , , , , , , Lasă un comentariu

Muşchi la cuptor

Iată o variantă de friptură pentru sărbători. Această reţetă de muschi la cuptor este o alternativă la muschiul afumat.

Etichete , , , , , , Lasă un comentariu

Prăjitură cu cremă de ciocolată

După cum îi spune si titlul acestei reţete, această prăjitura cu cremă de ciocolată are ca ingredient principal ciocolata. Dar pe langă ciocolată mai sunt şi alte ingrediente ca ouă, ulei, făină şi nucă.

Etichete , , , , , , Lasă un comentariu

Iahnie de fasole boabe cu ciolan

O reţetă simplă de iahnie de fasole cu ciolan. Reţeta culinară iahnie de fasole boabe cu ciolan foloseşte următoarele ingrediente principale fasole boabe, ceapă, morcov, ardei, bulion, pătrunjel tocat, frunze de dafin. Fasolea uscată conţine o cantitate mare de proteine şi fibre.

Etichete , , , , , , , , Lasă un comentariu

Friptură dietetică de vită

Pentru cei ce ţin regim alimentar, recomand această reţetă de friptură dietetică de vită. Reţeta culinară friptură dietetică de vită conţine următoarele ingrediente carne vită, morcovi, păstârnac, cartofi, suc de roşii, ardei graşi, usturoi, foi dafin,

Etichete , , , , , , , , Lasă un comentariu

Clătite cu dulceaţă

Reţeta de clătite este uşor de urmat şi realizat. Trebuie câteva ingrediente gen făină, lapte, ouă, ulei şi puţină îndemnare.

Etichete , , , Lasă un comentariu

Tort şah

La început pare tortul şah pare o reţetă complicată, dar vă asigur că după ce faceţi acest tort îl veţi repeta destul de des. Ca ingrediente principale folosite la tortul şah sunt ouă, făină, zahăr, cacao.

Etichete , , , , , , , Lasă un comentariu
  • 1
  • 2