HomeSosuriSos de legume

Sos de legume

Complexitate: medie
Timp preparare: 2h
Ustensile: maşină de tocat, oală, maşină de suc de roşii, borcane 400g, pătură
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta sos de legume

  • 2kg morcov
  • 1kg ţelină
  • 1kg pătrunjel
  • 1kg păstârnac
  • 1kg ceapă
  • 1kg conopidă
  • 1,5kg dovlecei
  • 8kg roşii
  • 4kg ardei capia sau gogosari
Sos de legume, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare sos de legume

  1. Se curata toate radacinoasele si se fierb in putina apa, apoi se dau prin masina de tocat.
  2. Se curata ceapa, dovleceii, conopida, ardeii, se dau prin masina de tocat si se fierb.
  3. Din rosii se face suc cu masina de suc si se scade putin pe foc.
  4. Se amesteca toate foarte bine si se mai clocotesc 20 minute.
  5. Se pune sosul fierbinte in borcane de 400g, se capseaza si se baga in cuptorul incins sau se pun in patura.
  6. A doua zi borcanele se fierb in baie de apa 30 minute.
 

Recomandări pentru reţeta sos de legume

Acest sos se poate folosi la ciorbe, supe, sarmalute, fripturi cu sos, tocanite, iahnie de fasole, pastai, mazare, etc

Taguri: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *