HomeRetete culinare ce contin eticheta 'smântână'

Arhive etichetă: smântână

Sos de usturoi cu smântână

Dacă vă place mult usturoiul, însă vreţi să îi mai domoliţi iuţeala, încercati acest sos de usturoi şi smântână. Mai ales în sezonul rece este recomandat să consumaţi usturoi cât mai des, nu neapărat în cantităţi mari, dar să fie des. Usturoiul este tonifian şi antiseptic.

Etichete , , , Lasă un comentariu

Prăjitură italiană tiramisu

Prajitura sau tortul Tiramisu este o prajitură italiană, care a fost ‘atestată’ pentru prima dată în anul 1983 în cartea de bucate a lui Giovanni Capnist. Se presupune că Tiramisu a fost inventat în restaurantul „Le Beccherie”, în localitatea Treviso din Italia.

Etichete , , Lasă un comentariu

Musaca de cartofi

Musaca se poate face şi fără carne tocată. Încercaţi această reţetă de musaca de cartofi, cu brânză telemea şi veţi vedea cât este de uşor de realizat si gustoasă.

Etichete , , , , Lasă un comentariu

Trigoane cu smântână

Atunci când nu se mai doreşte celebra şi hrănitoare plăcintă cu brânza puteţi încerca şi altceva, să mai diversificaţi, ca de exemplu cu aceste trigoane cu smântână.

Etichete , , , , Lasă un comentariu

Cornuleţe cu untură

Reţeta de cornuleţe de la mama mea. Pentru a obţine cornuleţe cât mai fragede secretul este să folosiţi untura de porc. Însă şi cornuleţele pe bază de unt sunt foarte bune. Eu în loc de rahat (nu am găsit rahat de calitate), am folosit papaya în formă deshidratată, care arată similar cu rahatul, are diverse culori şi gustul e mai bun, fiiindca e fruct şi nu rahat.

Etichete , , , , Lasă un comentariu

Cornuleţe cu unt

Cornuleţele cu unt reprezintă o variantă mai dietetica in faţa cornuleţelor cu untură. Sunt gustoase şi puteţi pune în interiorul lor rahat, papaya deshidratată, nucă.

Etichete , , , , , Lasă un comentariu

Biscuiţi de casă „Bunicuţa”

Biscuiţii de casă „Bunicuţa” sunt o alternativa sănătoasă pentru copii şi adulţi la biscuiţii, asta datorită faptului că se foloseste unt şi smântână la biscuiţii „Bunicuţa” pe cand la cei din comert conţin margarină plus alte substanţe, nocive pentru organismul nostru.

Etichete , , , Lasă un comentariu

Tort cu fructe şi frişcă

Acest desert este preferatul copiilor. În compozitia reţetei tortului cu fructe şi frişcă intră diverse fructe şi lactate, aşa încat pe langă faptul ca e delicios, este şi un desert sănătos.

Etichete , , , , , , , , , Lasă un comentariu

Vinete cu smântână şi usturoi

Un alt tip de salată de vinete este această reţetă de vinete cu smântână şi usturoi.

Etichete , , Lasă un comentariu

Fursecuri ineluşe cu nucă

Când doriţi să vă pregătiţi din timp pentru un eveniment cu o reţetă specială, puteţi face aceste fursecuri care rezistă şi o săptămână. Fursecurile ineluşe cu nucă sunt uşor de preparat şi ca timp nu ia mai mult de o oră.

Etichete , , , , , , Lasă un comentariu