HomeSalateSalate cu legumeSalată franţuzească

Salată franţuzească

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h
Ustensile: oală, cuţit, planşetă lemn, borcane sticlă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta salată franţuzească

  • 1kg morcov dat pe răzătoare
  • 1kg ceapă tăiată solzişor
  • 2kg gogonele tăiate fideluţă
  • 3kg gogoşari tăiaţi fideluţă
  • 1kg conopidă desfăcută în bugheţele
  • 1/2kg ţelină dată pe răzătoare
  • 300g zahăr
  • 300ml oţet
  • 700ml apă
  • 1 lingură cu vârf de sare pentru murături
  • piper boabe
  • foi de dafin
Bookmark and Share

Preparare salată franţuzească

  1. Apa, otetul, zaharul, sare, piper, foi de dafin se pun la fiert, apoi se strecoara.
  2. Solutia rezultata se pune pe foc si se oparesc legumele in ea.
  3. Ordinea la oparit este: gogosari, morcov si telina, gogonele, conopida si ceapa.
  4. Dupa fiecare leguma oparita se strecoara solutia.
  5. Se aseaza in borcane dupa ce se amesteca bine legumele.
  6. Se toarna solutie in borcane si se capseaza.
  7. Se bag in cuptorul incins si se stinge cuptorul.
 

Recomandări pentru reţeta salată franţuzească

Cind se consuma, se poate amesteca salata dintr-un borcan cu o lingura de mustar dulce frecat cu ulei. Se poate servi la fripturi, cartofi prajiti, preparate din carne, etc

Taguri: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *