HomeReţete tradiţionale româneştiŞuncă de casă (şunculiţă afumată de casă)

Şuncă de casă (şunculiţă afumată de casă)

Şuncă de casă (şunculiţă afumată de casă)
Complexitate: redusă
Timp preparare: 30min, aşteptare 5 zile
Ustensile: oală, afumătoare
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta Şuncă de casă (şunculiţă afumată de casă)

  • 2-3kg slănină de pe porc cu un strat de carne
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • cimbru
Şuncă de casă (şunculiţă afumată de casă), 3.0 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare Şuncă de casă (şunculiţă afumată de casă)

  1. Se taie slana fasii si se lasa 4-5 zile la sare.
  2. Se fierbe putin in apa cu boabe de piper 2-3 frunze de dafin, cimbru.
  3. Se da cu boia de ardei dulce daca se doreste.
  4. Se pun bucatile de slană la afumat 5-6 ore.
 

Recomandări pentru reţeta Şuncă de casă (şunculiţă afumată de casă)

Daca bucata de slana e subtire si mai moale se poate rula, se infasoara si strange bine cu sfoara rezultand o rulada care se prepara la fel ca sunca.

Taguri: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>