HomeReţete tradiţionale româneştiMămăliguţă (mămaligă sau ‘polenta’)

Mămăliguţă (mămaligă sau ‘polenta’)

Complexitate: redusa
Timp preparare: 20min
Ustensile: oală sau ceaun, lingură de lemn sau tel, farfurie largă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta mămăliguţă (mămaligă sau ‘polenta’)

  • 3 pahare apă
  • 1 pahar mălai
  • sare
Mămăliguţă (mămaligă sau 'polenta'), 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare mămăliguţă (mămaligă sau ‘polenta’)

  1. Se pune apa cu un praf de sare la fiert.
  2. Cand clocoteste apa, se da focul incet si se adauga treptat faina.
  3. Se amesteca din cand in cand si se lasa sa fiarba 20 minute.
  4. Se amesteca cu o lingura de lemn pana ce se desprinde mamaliguta de peretii vasului.
  5. Se da focul tare cateva secunde, se impatureste si se rastoarna pe o farfurie larga.
 

Recomandări pentru reţeta mămăliguţă (mămaligă sau ‘polenta’)

In alte tari din europa de vest, ca Italia, Franta, Austria, Germania etc, mamaliguta se numeste 'polenta' si termenul vine din limba italiana.

Taguri: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *