HomeReţete tradiţionale româneştiChec sau Pandişpan

Chec sau Pandişpan

chec sau pandişpan
Complexitate: medie
Timp preparare: 50min
Ustensile: mixer, 2 tăvi pentru chec/pandişpan, cuţit, planşetă de lemn
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta chec sau pandişpan

-pentru două checuri

  • 8 ouă
  • 16 linguri de zahăr brun
  • 375g făină amestecată cu 1 pachet praf copt
  • 8 linguri apă
  • 8 linguri ulei
  • 2 pacheţele zahăr vanilat (cu vanilie naturala)
  • un praf sare
  • 2 linguri cacao
Bookmark and Share

Preparare chec sau pandişpan

  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Se freaca galbenusurile cu 8 linguri de zahar si zaharul vanilat, pana devin spuma.
  3. Se adauga faina, apa cu uleiul si se amesteca bine cu mixerul.
  4. Se bat spuma albusurile cu praful de sare, se incorporeaza 8 linguri de zahar.
  5. Se incorporeaza albusurile in galbenusuri si se amesteca usor cu lingura.
  6. Se iau 10 linguri din compozitie si se amesteca cu cacao.
  7. Se ung 2 tavi de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina.
  8. Se toarna compozita de chec in tavi in mod egal, apoi se pune cea cu cacao tot in mod egal si uniform in tavi.
  9. Se baga in cuptorul incins la 180 grade timp de 35-40 minute,
  10. Se incearca cu un pai cand e aproape gata (paiul trebuie sa fie uscat, fara urme de coca, cand e scos din chec).
  11. Se desprind cu un cutit din tavi si se scot pe un fund de lemn.

Recomandări pentru reţeta chec sau pandişpan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>