HomeReţete tradiţionale româneştiCum putem să facem brânză de vaci

Cum putem să facem brânză de vaci

cum putem să facem brânză de vaci
Complexitate: redusa
Timp preparare: 30min
Ustensile: oală de lut sau carafă de sticla/porţelan, tifon, strecurătoare, oală de pus în cuptor
Porţii: 2 persoane
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta cum putem să facem brânză de vaci

  • minim 2 litri lapte de vacă
Cum putem să facem brânză de vaci, 3.5 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare cum putem să facem brânză de vaci

  1. Se pune laptele la prins intr-un vas care poate fi bagat in cuptor.Cand s-a prins dupa 1-2 zile se baga vasul in cuptorul incins bine.
  2. Se stinge cuptorul si se lasa vasul in cuptor 3-4 ore pana se separa branza de zer.
  3. Se pune tifonul pe strecuratoare si se toarna in ea continutul din vasul scos din cuptor.
  4. Se lasa 2-3 ore pentru ca brinza rezultata sa fie scursa bine.
  5. Se scoate din strecuratoare si poate fi servita.
  6. Se poate servi cu smantana si mamaliga sau se poate amesteca cu marar pentru aperitiv.

Recomandări pentru reţeta cum putem să facem brânză de vaci

Taguri: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *