HomeReţete tradiţionale româneşti

Reţete tradiţionale româneşti

Cum putem să facem brânză de vaci

Brânza de vaci este foarte gustoasă şi modul de preparare are o complexitare redusă. Brânza de vaci dulce are un aport mare de calciu. Dintr-un lapte mai gras de ţară, 2 litri de lapte, poate rezulta aproximativ 500g de brânză.

Etichete , Lasă un comentariu

Mămăliguţă (mămaligă sau ‘polenta’)

Mămăliguţa este varianta româneasca a ‘polentei’, dar e mai tare ca şi compoziţie/textura. Ea trebuie fiartă minim 20 minute.

Etichete , , , Lasă un comentariu

Sărmăluţe în foi de varză murată

Sărmăluţele în foi de varză murată sunt excelente. Acest tip de sarmale sunt specifice la noi, în special in sezonul rece, când multi români au varză murată pusă toamna.

Etichete , , , , , , , Lasă un comentariu

Sărmăluţe în foi de viţă de vie

Orice român are de sărbători sărmăluţe pe masă, iar sărmăluţele în foi de viţă de vie este una dintre variantele de sarmale ce se fac la noi.

Etichete , , , , , , , Lasă un comentariu

Şuncă de casă (şunculiţă afumată de casă)

Şunca de casă e foarte gustoasă şi daca folosiţi si carne de porc de curte/ţară este şi mai bine.

Etichete , , , Lasă un comentariu

Muşchi afumat

Aşa pregătea mama muşchiul de porc când eram copii, în anii ’60. Aceastea este metoda tradiţională de preparare a muşchiului afumat de porc.

Etichete , , , , , Lasă un comentariu

Chec sau Pandişpan

Sunt multe reţete de chec dar merită încercată şi aceasta. Checul, denumit şi pandişpan, se poate face foarte uşor şi nu durează mai mult de o oră.

Lasă un comentariu