HomeReţete culinare de PaştePască cu smântână

Pască cu smântână

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: vas pentru amestecat ingredientele, tel pentru bătut albuşurile, cratiţă de pus la cuptor, platou
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta pască cu smântână

  • 200g aluat de cozonac
  • 500g smântână
  • 5 ouă
  • 8 linguri zahăr brun
  • 4 linguri făină albă
  • 2 plicuri zahăr vanilat (de preferat zahăr vanilat cu baton de vanilie)
  • unt pentru uns cratiţa de 2-3 kg
Pască cu smântână, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare pască cu smântână

  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Se amesteca smantana cu galbenusurile, faina si zaharul vanilat.
  3. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul.
  4. Se amesteca usor cu lingura spuma de albus in compozita de smantana.
  5. Se intinde o foaie din aluatul de cozonac, se pune in cratita unsa cu unt prinzand foaia de marginile cratitei.
  6. Se toarna compozitia de smantana si albus peste foaie si se baga la cuptorul incins la 180 grade timp de 50-60 minute.
  7. Se lasa sa se raceasca si se pune usor pe un platou rotund.
 

Recomandări pentru reţeta pască cu smântână

Aveti grija sa fie prinsa foia de aluat cam 2-3 cm inaltime pe marginea cratitii pentru a evita sa se duca umplutura sub foaie. Se incearca pasca dupa 40 minute cu un pai si se da temperatura la cuptor la 150 grade.

Taguri: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *