HomeReţete culinare de CrăciunTurte de Crăciun

Turte de Crăciun

turte de crăciun
Complexitate:
Timp preparare:
Ustensile:
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta turte de crăciun

  • 2 pachete de foi plăcintă
  • 1/2kg nucă măcinată
  • 150g -250g zahăr (de preferat zahăr brun)
  • coajă de lămâie (de la 2 lămâi)
  • 1/2kg sirop (făcut cu 4-5 linguri de miere de albine şi 2 plicuri zahăr vanilat)
Turte de Crăciun, 5.0 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare turte de crăciun

Preparare
  1. Foile de placinta se taie in patru si se coc pe tava in cuptor una cate una.
  2. Pot fi coapte cu doua saptamani inainte de ajunul Craciunului si timute sa se usuce bine.
  3. Cu doua zile inainte de Craciun se vor insiropa turtele.
  4. Se introduce fiecare bucata de foaie coapta in sirop.
  5. Se aseaza pe un platou dreptunghilar iar intre foi se presara nuca amestecata cu zaharul si coaja de lamaie.
Recomandari Daca doriti puteti face foi de casa. Nu tineti mult foile in sirop . Daca s-a insiropat una prea tare urmatoare o puneti fara sa o mai bagati in sirop. Faceti click pe fiecare poza pentru a o mari

Recomandări pentru reţeta turte de crăciun

Taguri: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>