HomeReţete culinare de CrăciunTobă de casă

Tobă de casă

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min, aşteptare 1 zi
Ustensile: cuţit, lingură, oală, 2 platouri de lemn, tifon, afumătoare (opţional)
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta tobă de casă

  • 1/2 cap de porc cu urechi
  • 1 buc limbă porc
  • 1 buc inimă porc
  • 1 buc splină porc
  • sare, piper, foi de dafin, cimbru, usturoi
  • 1 buc stomac de porc (care se curăţă, se freacă cu sare şi mălai, se pune în oţet cu ceapă şi se spală foarte bine)
Tobă de casă, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare tobă de casă

  1. Se curata capul de porc, se taie in bucati, se spala, se opareste si se pune in apa la fiert cu sare foi de dafin cimbru usturoi 4-5 catei, pana se desprinde carnea de pe oase (partea cu slanina nu se fierbe prea tare).
  2. Se spala limba, se opareste, se curata.
  3. Se taie inima pentru a elimina cheagurile de sange si se spala impreuna cu splina.
  4. Se fierb bine inima, limba si splina cu sare, foi de dafin, cimbru, usturoi.
  5. Cand sunt gata de fiert se toaca totul cuburi; se pune sare si piper dupa gust.
  6. Se baga in stomac toata compozitia, se coase stomacul, se baga intr-un tifon si se pune la fiert pentru 10 minute in zeama de la carne.
  7. Se aseaza intre 2 platouri de lemn si se pune o greutate pentru a se presa bine.
  8. Cine doreste poate sa o afume sau poate fi consumata neafumata.

Recomandări pentru reţeta tobă de casă

Taguri: , , , , , , , ,

Un răspuns la Tobă de casă

  1. predica tudorita spune:

    cred ca sunt fff bune la felul cum arata.si eu fac la fel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *