HomeReţete culinare de CrăciunPiftie de curcan

Piftie de curcan

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h
Ustensile: oală, pisălog, mojar, spumiera, lingură, farfurii
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta piftie de curcan

  • 2-3 aripi de curcan
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapă
  • sare
  • usturoi pisat
Bookmark and Share

Preparare piftie de curcan

  1. Se curata bine aripile, se spala si se oparesc.
  2. Se pun la fiert cu ceapa, morcovul, 2-3 catei usturoi.
  3. Apa trebuie sa treaca cu o palma deasupra carnii.
  4. Cand incepe sa fiarba se curata spuma, apoi se lasa sa fiarba la foc mic.
  5. Cand se desface carnea de pe oas,e iar zeama se lipeste de maini, se opreste focul.
  6. Carnea se desface de pe oase si se aseaza in farfurii cu rondele de morcov.
  7. Zeama se potriveste de sare si de usturoi dupa gust si se strecoara.
  8. Se pune zeama in farfurii peste carne si se da la racoare.
 

Recomandări pentru reţeta piftie de curcan

Pentru un aspect deosebit se poate pune carnea la presat, iar apoi se pot taia felii care le punem in farfurii. Se poate pune piftia in cesti si cand se serveste se scoate din cesti si se aseaza pe un platou.

Taguri: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *