HomeRetete culinare ce contin eticheta 'piper'

Arhive etichetă: piper

Ardei umpluţi cu nucă

În afară de ardei umpluţi cu carne (tocată) există şi varianta vegetariană a lor şi anume ardei umpluţi cu nucă, nuca care împreună cu restul de legume îmbogăţeste paleta de vitamine si minerale. Încercaţi această reţetă de ardei umpluţi şi nu veţi regreta!

Etichete , , , , , , Lasă un comentariu

Saramură de peşte

Saramura de peşte este o specialitate ce este uşor de preparat şi se face într-un timp relativ scurt. Peştele proaspăt nu trebuie să lipsească din meniu, cel puţin o dată pe săptămână, fiindca mai ales peştele mai gras gen crap, somon, etc conţin grasimi nesaturate, ce se numesc acizi graşi nesaturaţi omega 3.

Etichete , , , , , , , , Lasă un comentariu

Sărmăluţe cu ciuperci

Această reţetă de sărmăluţe sau sarmale cu ciuperci reprezintă o alternativă vegetariană la reţeta clasică de sarmale cu carne tocată. Ciupercile sunt o foarte buna sursă de proteine, caroten, grăsimi, vitaminele B1, B2, C, PP, minerale gen calciu, potasiu, magneziu, fier.

Etichete , , , , , , , Lasă un comentariu

Frigărui asortate la grătar

Când mergeţi la iarbă verde sau chiar şi acasă puteţi prepara această reţetă delicioasă de frigărui asortate la grătar. Puteţi să le preparaţi chiar şi pe grătarul din cuptor, punând o tavă cu apa sub grătar.

Etichete , , , , , , , , , Lasă un comentariu

Pulpă de porc umplută

Dintr-o bucata de pulpa de porc se poate face o friptupa gustoasa.

Etichete , , , , , , , Lasă un comentariu

Muşchi la cuptor

Iată o variantă de friptură pentru sărbători. Această reţetă de muschi la cuptor este o alternativă la muschiul afumat.

Etichete , , , , , , Lasă un comentariu

Sărmăluţe în foi de varză murată

Sărmăluţele în foi de varză murată sunt excelente. Acest tip de sarmale sunt specifice la noi, în special in sezonul rece, când multi români au varză murată pusă toamna.

Etichete , , , , , , , Lasă un comentariu

Sărmăluţe în foi de viţă de vie

Orice român are de sărbători sărmăluţe pe masă, iar sărmăluţele în foi de viţă de vie este una dintre variantele de sarmale ce se fac la noi.

Etichete , , , , , , , Lasă un comentariu

Şuncă de casă (şunculiţă afumată de casă)

Şunca de casă e foarte gustoasă şi daca folosiţi si carne de porc de curte/ţară este şi mai bine.

Etichete , , , Lasă un comentariu

Muşchi afumat

Aşa pregătea mama muşchiul de porc când eram copii, în anii ’60. Aceastea este metoda tradiţională de preparare a muşchiului afumat de porc.

Etichete , , , , , Lasă un comentariu