HomePaste şi pizzaPaste cu legumeTăiţei/Paste de casă

Tăiţei/Paste de casă

Complexitate: redusa
Timp preparare: 30min
Ustensile: vas pentru amestecat aluatul, planşeta de lemn, sucitor, cuţit
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta tăiţei/paste de casă

  • 1 ou
  • un praf sare
  • 1-2 linguri apă
  • 150g făină
Tăiţei/Paste de casă, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare tăiţei/paste de casă

  1. Se face un aluat tare dintr-un ou, un praf sare, apa si faina.
  2. Se intinde o foaie cat mai subtire si se lasa sa se usuce
  3. Se presara faina pe foaie (daca insa s-a lasat timp destul pentru ca foaia sa se usuce atunci nu se mai presara faina), se ruleaza si se taie taitei cat mai subtiri. Este de preferat sa fie subtiri daca folositi pastele in ciorbe/supe si mai late daca le folositi in mancaruri cu paste sau in lapte.
  4. Se clocoteste apa si se pun la fiert taitei.
  5. Se strecoara si se pun in ciorba, supa sau se pot folosi drept paste.

Recomandări pentru reţeta tăiţei/paste de casă

Taguri: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *