HomePaste şi pizzaPaste cu legumeColţunaşi cu spanac

Colţunaşi cu spanac

Complexitate: medie
Timp preparare: 2h
Ustensile: planşetă lemn, cuţit, sucitor, oală, răzătoare, vas termorezistent
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta colţunaşi cu spanac

-umplutură

  • 1/2 kg spanac
  • 100 g cascaval
  • 1 ou fiert
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar sos de rosii
  • 50 g unt

-aluat tăiţei

  • 3 oua
  • 1/2 pahar apa
  • un praf sare
  • 300g faina
Colţunaşi cu spanac, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare colţunaşi cu spanac

-umplutura
  1. Se alege spanacul si se spala bine in citeva ape.
  2. Se pune putina apa sa fiarba si cand clocoteste se pune spanacul si se lasa sa fiarba.
  3. Cand este gata fiert se scurge si se toaca bine, apoi se amesteca cu un galbenus fiert, un ou crud,  faina si se amesteca pe foc pana scade bine.
  4. Se ia de pe foc si se adauga 40g cascavalul si piper.
-foaie taitei
  1. Din oua, apa, sare si faina se face un aluat, fara sa fie virtos.
  2. Se intinde aluatul bine (1 mm grosime), se taie patrate (4 cm).
  3. Pe fiecare patrat se pune o lingurita de umplutura si se lipesc in diagonala.
  4. Se fierb in apa cu sare, apoi se scurg.
  5. Se pun intr-un vas uns cu unt, se toarna un sos de rosii si unt.
  6. Se presara cascaval si se dau la cuptor sa se gratineze

Recomandări pentru reţeta colţunaşi cu spanac

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *