HomePanificaţie şi patiserieTriunghiuri cu smântână

Triunghiuri cu smântână

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 15min
Ustensile: bol, tel/mixer, planşetă de lemn, cuţit, tavă pentru copt
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta triunghiuri cu smântână

  • 1 pachet foi plăcintă
  • 1 kg smântână
  • 8 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 500 g caş dulce de vaci (facultativ)
  • 1 lingura ulei pentru uns tava
Triunghiuri cu smântână, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare triunghiuri cu smântână

  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Se amesteca smantana cu galbenusurile, faina si zaharul vanilat.(casul daca folositi)
  3. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul.
  4. Se amesteca usor cu lingura spuma de albus in compozita de smantana.
  5. Se taie fiecare foaie de placinta in 4 parti egale
  6. Pe fiecare bucata se aseaza langa latura mica cate doua linguri de umplutura.
  7. Se aduna colturile de jos peste umplutura apoi se mai indoaie odata triunghiul format, iar in final se indoaie colturile de sus a bucatii din foaia de placinta
  8. Rezulta niste triunghiuri isoscele pe care le asezam cu ultima indoitura pe tava unsa cu ulei.
  9. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pana ce se rumenesc.(~25 minute)
  10. Triunghiurile calde pot fi pudrate cu zahar pudra.
 

Recomandări pentru reţeta triunghiuri cu smântână

Se poate pune ban si ravase in triunghiurile gata coapte daca se fac pentru Anul nou.

Taguri: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *