HomePanificaţie şi patiserieTrigoane cu smântână

Trigoane cu smântână

Complexitate: redusa
Timp preparare: 45min
Ustensile: mixer, tavă, foi de placintă subţiri
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta trigoane cu smântână

  • 1 pachet foi plăcintă
  • 1 kg smântână
  • 8 ouă
  • 5 linguri griş
  • 8 linguri zahăr
  • 1 praf sare
  • mirodenii
Trigoane cu smântână, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare trigoane cu smântână

  1. Se separa ouale.
  2. Smantana se amesteca cu galbenusurile, grisul si mirodeniile.
  3. Albusurile se bat spuma cu zaharul si sarea.
  4. Se incorporeaza albusurile cu o lingura in smantana.
  5. Se unge o tava cu ulei.
  6. Foile se impart in 4 parti.
  7. Pe fiecare parte se pune o lingura plina cu umplutura rezultata din amestecarea albusurilor cu restul ingredientelor.
  8. Se impacheteaza totul sub forma de triunghi. Se aduna intii 2 colturi peste umplutura, apoi se indoaie foaia de placinta iar la urma se indoaie si celelalte colturi.
  9. Se coc la 200 grade 20-30 minute.

Recomandări pentru reţeta trigoane cu smântână

Taguri: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *