HomePanificaţie şi patiserieTrigoane cu ciuperci

Trigoane cu ciuperci

Complexitate:
Timp preparare:
Ustensile:
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta trigoane cu ciuperci

  • 1 pachet foi placintă
  • 1 kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 legatură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură ceapa verde (opţional)
  • 2-3 linguri ulei
  • sare şi piper după gust
Trigoane cu ciuperci, 5.0 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare trigoane cu ciuperci

Preparare
  1. Ciupercile se spala si se toc marunt.
  2. Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu ciupercile in ulei
  3. Cand a scazut toata zeama lasata de ciuperci se opreste focul si se adauga mararul, patrunjelul, sare si piper.
  4. Foile se taie in patru bucati.
  5. Pe fiecare bucata se aseaza langa latura mica cate doua linguri de ciuperci.
  6. Se aduna colturile de jos peste ciuperci apoi se mai indoaie odata triunghiu format iar in final se indoaie colturile de sus a bucatii din foaia de placinta
  7. Rezulta niste triunghiuri isoscele pe care le asezam in tava unsa cu ulei.
  8. Se introduce tava in cuptorul incalzit la 200 grade pana ce se ruminesc.
Recomandari Pot fi servite calde sau reci. Daca nu este post in umplutura cu ciuperci se pune 2 oua. Pentru reusita formei trigoanelor faceti incercari pe o coala de hirtie cu dimensiunile 15/20. Pentru persoane mai putine se poate face reteta la jumatate.

Recomandări pentru reţeta trigoane cu ciuperci

Taguri: , , , , ,

Un răspuns la Trigoane cu ciuperci

  1. Georgiana spune:

    Excelenta aceasta reteta. Am incercat-o si eu pentru familia mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *