HomePanificaţie şi patiserieSaleuri cu drojdie

Saleuri cu drojdie

saleuri cu drojdie
Complexitate: medie
Timp preparare: 1h
Ustensile: vas pentru frământat aluatul, planşetă de lemn, sucitor, tavă, hârtie de copt
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta saleuri cu drojdie

  • 500g făină
  • 200g unt
  • 20g drojdie proaspătă
  • 100ml borş
  • 2 ouă
  • caşcaval (opţional)
  • 1 linguriţă rasă sare
Saleuri cu drojdie, 5.0 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare saleuri cu drojdie

  1. Se dizolva drojdia in bors.
  2. Se amesteca untul cu oua, sarea si drojdia dizolvata.
  3. Se adauga faina si se amesteca bine.
  4. Se framanta coca foarte bine si se intinde o foaie groasa de 0,5 cm.
  5. Se taie sub forma de baghete de 1cm /10cm.
  6. Se presara susan, chimen sau mac. Daca se doreste se poate rade si cascaval deasupra baghetelor.
  7. Se aseaza baghetele in tava unsa cu ulei si se coc 20 minute in cuptorul incins la 180 grade.
  8. Sunt gata cand s-au rumenit pe deasupra.
 

Recomandări pentru reţeta saleuri cu drojdie

Taguri: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *