HomePanificaţie şi patiserieFursecuri ineluşe cu nucă

Fursecuri ineluşe cu nucă

Complexitate: redusa
Timp preparare: 45min
Ustensile: mixer, lingură, bol, planşetă de lemn, pahar, tavă pentru copt
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta fursecuri ineluşe cu nucă

-aluat

  • 200g unt sau untură
  • 200g smântână
  • 3 galbenuşuri
  • 2-3 pachete zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 25g drojdie
  • făină cât cuprinde pentru a fi un aluat vârtos

-crema

  • 3 albuşuri
  • 2 linguri cacao
  • 4-5 linguri zahăr
  • 250g nuci măcinate
  • zahăr pudră pentru pudrat fursecurile calde
Fursecuri ineluşe cu nucă, 5.0 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare fursecuri ineluşe cu nucă

  1. Se freaca untul cu zaharul vanilat, sare si galbenusuri.
  2. Se amesteca drojdia cu smantana si apoi se adauga peste untul frecat.
  3. Se incorporeaza faina pana rezulta un aluat vartos care se framinta bine.
  4. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cacao si nuca.
  5. Se intinde o foaie de 4-5 mm si se taie rondele (diametru ~2,5 cm) cu un pahar mic
  6. La jumate de rondele se da o gaura pe jumate cu un degetar,ridicand aluatul desprins in sus.
  7. Se aseaza rondelele intregi intr-o tava putin unsa .
  8. Se pune pe fiecare rondea putina crema cu nuca si apoi se pune rondeaua gaurita
  9. Se baga in cuptorul incins la temperatura de 180 grade timp de ~20 minute.
  10. Se dau calde prin zahar pudra.
 

Recomandări pentru reţeta fursecuri ineluşe cu nucă

Cand fac aceste fursecuri pentru a avea mai mult albus pentru crema fac si fursecurile steluţă.

Taguri: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *