HomePanificaţie şi patiserieCornuleţe cu untură

Cornuleţe cu untură

Complexitate: medie
Timp preparare: 6h
Ustensile: tel, bol, vas pentru frământat, planşeta de lemn, sucitor, farfurioara, tavă pentru copt, hârtie de copt
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta cornuleţe cu untură

  • 1 cană untură de porc
  • 1 cană smântână
  • 3 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat cu vanilie naturală
  • 1 praf sare
  • rahat sau papaya deshidratată (are gust şi arată similar cu rahatul)
  • aprox. 500-600g făină
  • zahăr pudră
Cornuleţe cu untură, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare cornuleţe cu untură

  1. Se freaca untura cu zaharul, sarea si vanilia.
  2. Se adauga smantana si se amesteca foarte bine.
  3. Se incorporeaza faina cat cuprinde, sa fie un aluat vartos. Puneti faină cam o jumatate de cana si amestecati, dupa care iar puneti inca o jumatate si tot asa.
  4. Se framanta bine si se baga la frigider pentru 5 ore, pentru a se întări.
  5. Se intinde o foaie groasa de 5 mm.
  6. Se taie discuri cu o farfurie mica.
  7. Se imparte fiecare disc in 6 buc pe diagonala.
  8. Se pune o bucata de rahat pe fiecare bucata de aluat si se ruleaza cornuletele.
  9. Se aseaza intr-o tava si se coc 20 minute in cuptorul incins la 180 grade.
  10. Se dau cornuletele calde prin zahar pudra. Noi am folosit zahăr brut ecologic, pe care l-am dat prin râşniţa de sare (se poate folosi şi râşniţa de cafea) pentru a obţine zahăr pudră.

Recomandări pentru reţeta cornuleţe cu untură

Taguri: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *