HomePanificaţie şi patiserieCornuleţe cu unt

Cornuleţe cu unt

Complexitate: medie
Timp preparare: 11h
Ustensile: bol sau alt vas pentru frământat, planşeta de lemn, sucitor, tavă, hârtie de copt
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta cornuleţe cu unt

  • 200g unt
  • 2 linguri smântână
  • 2 pachete vanilie
  • 2 ouă
  • 15 grame drojdie
  • 1 praf sare
  • făină
  • rahat colorat
  • zahăr pudră
Cornuleţe cu unt, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare cornuleţe cu unt

  1. Se freaca drojdia cu smantana.
  2. Se adauga untul, ouale, sare si vanilie.
  3. Se amesteca foarte bine.
  4. Se incorporeaza faina cat cuprinde.
  5. Se framanta aluatul rezultat foarte bine.
  6. Se face o foaie groasa de 5mm si se decupeaza cu o farfurie mica discuri de aluat pe care le impartim in 6 bucati.
  7. Pe fiecare bucata se pune o bucatica de rahat si se ruleaza sub forma de cornulet.
  8. Se aseaza intr-o tava si se baga in cuptorul incins (180 grade) pentru 15-20 minute.
  9. Se dau prin zahar pudra cornuletele calde.

Recomandări pentru reţeta cornuleţe cu unt

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *