HomePanificaţie şi patiserieBatoane cu nucă

Batoane cu nucă

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h
Ustensile: mixer sau tel, bol, planşetă de lemn, sucitor, tavă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta batoane cu nucă

-blat
2 ouă
150g zahăr brun
2 linguriţe bicarbonat de sodiu stins cu oţet sau 1 praf de copt
3 linguri miere încălzită
70g unt
făină
-glazura
130g unt
8 linguri lapte
4 linguri cacao
150g zahăr
150g nucă măcinată sau nucă de cocos

Batoane cu nucă, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare batoane cu nucă

  1. Se freaca ouale cu zaharul, untul si miere.
  2. Se adauga bicarbonatul stins cu otet.
  3. Se adauga faina pana se obtine un aluat care se poate intinde.
  4. Se intinde o foaie de 0,5 cm cat o tava.
  5. Se baga la cuptorul incins timp de 20 minute.
  6. Se taie calda sub forma de bastonase de 1,5 cm/5 cm.
  7. Se baga fiecare bastonas in glazura 4 cm si se dau prin nuca macinata sau nuca de cocos.
  8. Glazura se obtine topind zaharul in lapte cu cacao si apoi adaugand untul.

Recomandări pentru reţeta batoane cu nucă

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *