HomePanificaţie şi patiserie

Panificaţie şi patiserie

Cornuri croissant

Cornurile croissant sunt foarte gustoase şi pot fi servite la micul dejun lângă o cană cu lapte sau se pot servi cu gem pe deasupra sau pur şi simplu ca atare. Este nevoie de puţină dexteritate şi răbdare pentru ca reţeta să iasă din prima, însă merită şi veţi observa adevăratul gust al croissanturilor.

Etichete , , Lasă un comentariu

Trigoane cu smântână

Atunci când nu se mai doreşte celebra şi hrănitoare plăcintă cu brânza puteţi încerca şi altceva, să mai diversificaţi, ca de exemplu cu aceste trigoane cu smântână.

Etichete , , , , Lasă un comentariu

Cornuleţe cu untură

Reţeta de cornuleţe de la mama mea. Pentru a obţine cornuleţe cât mai fragede secretul este să folosiţi untura de porc. Însă şi cornuleţele pe bază de unt sunt foarte bune. Eu în loc de rahat (nu am găsit rahat de calitate), am folosit papaya în formă deshidratată, care arată similar cu rahatul, are diverse culori şi gustul e mai bun, fiiindca e fruct şi nu rahat.

Etichete , , , , Lasă un comentariu

Cornuleţe cu unt

Cornuleţele cu unt reprezintă o variantă mai dietetica in faţa cornuleţelor cu untură. Sunt gustoase şi puteţi pune în interiorul lor rahat, papaya deshidratată, nucă.

Etichete , , , , , Lasă un comentariu

Biscuiţi de casă „Bunicuţa”

Biscuiţii de casă „Bunicuţa” sunt o alternativa sănătoasă pentru copii şi adulţi la biscuiţii, asta datorită faptului că se foloseste unt şi smântână la biscuiţii „Bunicuţa” pe cand la cei din comert conţin margarină plus alte substanţe, nocive pentru organismul nostru.

Etichete , , , Lasă un comentariu

Biscuiţi de casă cu iaurt

Biscuiti gustosi pentru cei mici si cei mari. Aceşti biscuiţi sunt şi dietetici pentru că nu conţin decât foarte puţin zahăr şi au iaurt în compoziţie.

Etichete , , , Lasă un comentariu

Saleuri cu drojdie

Saleurile denumite şi sărăţele sunt foarte gustoase şi se fac uşor. Saleurile de casă pot fi cu susan, chimen sau chiar mac pe deasupra. Deasemenea puteti rade pe deasupra lor puţin caşcaval sau brânză sărată.

Etichete , , , , , , , Lasă un comentariu

Fursecuri ineluşe cu nucă

Când doriţi să vă pregătiţi din timp pentru un eveniment cu o reţetă specială, puteţi face aceste fursecuri care rezistă şi o săptămână. Fursecurile ineluşe cu nucă sunt uşor de preparat şi ca timp nu ia mai mult de o oră.

Etichete , , , , , , Lasă un comentariu

Batoane cu nucă

Această reţetă batoane cu nucă se poate face cu orice ocazie, dar mai ales la Crăciun.

Etichete , , , , , Lasă un comentariu

Cornuleţele bunicii

Gustoase şi usor de pregătit, cornuleţele bunicii folosesc următoarele ingrediente untură, smântână, zahăr, făină, rahat.

Etichete , , , , Lasă un comentariu
  • 1
  • 2