HomeMurăturiVarză murată

Varză murată

varză murată
Complexitate: redusa
Timp preparare:
Ustensile:
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta varză murată

  • 18 kg varză pentru un bidon de 35 litri sau borcan mai mic şi folosiţi mai puţin hrean şi sfeclă roşie; aici s-a folosit o cantitate proporţională, 6-7 kg, pentru un borcan de sticlă de 10 litri.
  • 6-7 buc hrean curăţat, pentru bidon de 35 l si 1 bucată hrean mare pentru bidon de 10 litri
  • 1 buc sfecla roşie pentru bidon de 35 litri şi două felii pentru cel de 10 litrii
  • 1 lingură de sare neiodată la 1 litru de apă
Varză murată, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare varză murată

Metoda preparare pentru varza murata
  1. Varza se curata si se aseaza in bidon cat mai uniform cu bucati de hrean si sfecla printre ea.
  2. Se clocotesc 20 litri de apa in care s-au pus 20 linguri de sare.
  3. Se toarna apa ferbinte peste varza pana ce se acopera toata varza si se pune capacul.
  4. Urmatoarele zile se mai pot adauga 1-2 verze si/sau apa cu sare (apa clocotita), in caz ca scade nivelul apei in bidon/borcan.
Recomandari Foile de varza murata pentru sarmalute sa le congelati inainte de folosire. Folosind foi descongelate ve-ti face sarmalutele mai usor.

Recomandări pentru reţeta varză murată

Taguri: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *