HomeMurăturiCastraveţi muraţi în saramură

Castraveţi muraţi în saramură

Complexitate: redusa
Timp preparare: 1h, asteptare 1zi
Ustensile: castron, cuţit, borcane de 1kg, pătură
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta castraveţi muraţi în saramură

  • 3kg castraveţi
  • 3 linguri otet
  • 1 căpăţâna usturoi
  • ardei iuţi
  • flori de mărar
  • 4 morcovi
  • frunze ţelină
  • 4 buc hrean
  • 1 lingură de sare pentru fiecare litru de apă folosit
Castraveţi muraţi în saramură, 4.0 out of 5 based on 4 ratings Bookmark and Share

Preparare castraveţi muraţi în saramură

  1. Se spala castravetii si se inteapa cu un cutit.
  2. Se pun intr-un vas mare si se oparesc cu 5 l de saramura (1 lingura de sare la 1 litru de apa).
  3. Se lasa pana a doua zi cand se vor aseza in borcane de 1 kg.
  4. Se curata restul de ingrediente si se repartizeaza uniform in toate borcanele (~4-5 borcane)
  5. Se pune cate o lingura de otet si cate 1 ardei iute la fiecare borcan; apoi se toarna saramura fierbinte.
  6. Se capseaza borcanele si se pun intr-o patura pana se racesc.

Recomandări pentru reţeta castraveţi muraţi în saramură

Taguri: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *