HomeMurăturiCastraveţi bulgăreşti

Castraveţi bulgăreşti

Complexitate: redusa
Timp preparare: 1h
Ustensile: castron, cuţit, borcane, oală
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta castraveţi bulgăreşti

  • 3kg castraveţi
  • 5 morcovi
  • 4 cepe
  • 4-5 buc hrean
  • boabe piper
  • foi de dafin
  • oţet
  • frunze de ţelina
  • flori de mărar
  • sare de murături
  • zahăr
  • 5-6 borcane de 800g
Bookmark and Share

Preparare castraveţi bulgăreşti

  1. Se spala castravetii si se aseaza in borcane cat mai ordonat.
  2. Se pune rondele de morcov si ceapa, apoi frunze de telina cu putine flori de marar.
  3. In fiecare borcan se pun cateva boabe de piper, cate o bucatica de foaie dafin si o bucata hrean.
  4. Se adauga o lingurita de sare, 1 lingura zahar, 4 linguri otet si se completeaza cu apa pana se umple borcanul.
  5. Se capseaza borcanele si se fierb in baie de apa 10 minute dupa ce da in clocot apa din vas.
  6. Se scot borcanele cand s-au racit si se aseaza in camara.

Recomandări pentru reţeta castraveţi bulgăreşti

Taguri: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *