HomeMâncăruri cu peşteSaramură de peşte

Saramură de peşte

Complexitate: redusa
Timp preparare: 40min
Ustensile: grătar, cratiţă, castron
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta saramură de peşte

  • 1kg peşte (caras, crap  sau păstrăv)
  • sare
  • piper
  • lămâie
  • pătrunjel
  • ardei roşu iute
  • 1 ceapă
Bookmark and Share

Preparare saramură de peşte

  1. Se curata pestele si se spala.
  2. Se sareaza si se pipareaza dupa gust.
  3. Se incinge gratarul. Optional se poate unge cu ulei gratarul dacă credeţi că se prinde peştele de el.
  4. Se aseaza pestele pe gratar si se lasa pana se patrunde bine.
  5. Se pune 250ml apa cu sare si ceapa la fiert intr-o cratita.
  6. Se toaca ardei iute si se adauga in cratita.
  7. Se toaca 2 rosii coapte si decojite si se adauga in cratita.
  8. Se scoate ceapa intreaga din cratita.
  9. Se aseaza pestele intr-un castron si se pune saramura peste el.
  10. Se orneaza cu patrunjel tocat si felii de lamaie.
  11. Se serveste cu mămăliguţă.

Recomandări pentru reţeta saramură de peşte

Taguri: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *