HomeMâncăruri cu peştePăstrăv la tavă

Păstrăv la tavă

Complexitate: redusa
Timp preparare: 45min
Ustensile: cuţit, planseta de lemn, vas termorezistent
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta păstrăv la tavă

  • 1 kg păstrăv
  • 1 kg roşii
  • 1/2 kg ciuperci
  • 5 cepe
  • 4 ardei
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 100ml vin alb
  • 100ml ulei
  • 150ml apă
Păstrăv la tavă, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare păstrăv la tavă

  1. Pastravii se curata de solzi si se golesc de intestine, se spala, apoi se taie aripioarele sau mai bine zis înotătoarele.
  2. Ciupercile se spala si se taie felii.
  3. Rosiile, ardeii si ceapa se taie felii.
  4. Intr-un vas termorezistent se aseaza un strat de felii de rosii,un strat ardei, ciupercile si un strat ceapa.
  5. Se aseaza apoi pestele cu sare si piper dupa gust.
  6. Se acopera pastravul cu ardei,ceapa si un strat rosii.
  7. Se toarna vinul, apa ,uleiul si se introduce la cuptor 40 minute.
  8. Pastravii se servesc calzi si se presara putin patrunjel proaspat peste ei.
 

Recomandări pentru reţeta păstrăv la tavă

Puteti inlocui pastravul cu salau sau un peste congelat, macrou, cod, merluciu. Insa de preferat este peste proaspat.

Taguri: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *