HomeMâncăruri cu legumeSărmăluţe de post

Sărmăluţe de post

Complexitate: mare
Timp preparare: 2h 30min
Ustensile:
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta sărmăluţe de post

  • 200g orez
  • 150g arpacaş
  • 100g hrişcă
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac mic
  • 1 felie de ţelină
  • sare
  • piper
  • 100g ulei
  • 1kg suc de roşii
  • frunze de varză murată sau frunză de viţa de vie
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
Sărmăluţe de post, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare sărmăluţe de post

  1. Se toaca ceapa si se pune intr-o tigaie cu uleiul.
  2. Se rad toate radacinoasele si se pun peste ceapa.
  3. Cand sunt calite bine se adauga 1/2kg suc de rosii.
  4. Se alege orezul, arpacasul si hrisca si se pun la umflat (hrisca se ţine mai mult la umflat fata de celelalate doua).
  5. Dupa ce s-au umflat, cerealele se pun si ele in cratita.
  6. Se mai lasa 1-2 minute dupa care se stinge focul.
  7. Se pune sare si piper dupa gust amestecand bine.
Din aceasta umplutura dupa ce s-a racit se fac sarmalutele.
  1. Se aseaza randuri in cratita.
  2. Se toarna peste ele apa si suc de rosii cat sa le acopere, 3 linguri de ulei,un praf de sare.
  3. Se introduce cratita in cuptor la 150grade 2ore.
  4. Daca au scazut si numai au zeama se mai adauga apa.
 

Recomandări pentru reţeta sărmăluţe de post

Sarmalutele se incearca dupa 1 ora de fiert pentru a vedea daca mai trebuie sare si piper. Se pot face si cu frunze de varza proaspata care trebuiesc oparite bine, iar pentru a fi acrite sarmalutele, se adauga bors la fiert. Deasemenea se pot folosi frunze de varza pusă la congelator in prealabil.

Taguri: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *