HomeMâncăruri cu legumeArdei umpluţi cu nucă

Ardei umpluţi cu nucă

ardei umpluţi cu nucă
Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: tigaie, cratiţă, lingură de lemn
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta ardei umpluţi cu nucă

  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 felie ţelină
  • 2-3 linguri bulion sau 1/2kg suc roşii
  • sare si piper după gust
  • 100-150ml ulei
  • 250g orez
  • 100g nucă măcinată
  • 12-14 ardei graşi
  • 6 roşii si 1/2kg suc de roşii
Bookmark and Share

Preparare ardei umpluţi cu nucă

  1. Se toaca ceapa si se pune intr-o tigaie cu uleiul.
  2. Se rad toate radacinoasele si se pun peste ceapa.
  3. Cand sunt calite bine se adauga 1/2kg suc de rosii (sau bulion).
  4. Se alege orezul,  se spala bine si se pun in cratita.
  5. Se mai lasa 1-2 minute dupa care se stinge focul.
  6. Se pun nucile, sare si piper dupa gust amestecand bine.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii curatati de cotoare.
  1. In fiecare ardei se pune peste umplutura cate o bucata de rosie, dintr-o rosie mai mare sau o rosie cherry
  2. Se aseaza randuri in cratita.
  3. Se toarna peste ei apa si suc de rosii cat sa ii acopere, 3 linguri de ulei, un praf de sare.
  4. Se introduce cratita in cuptor la 150 grade 1h si 15minute.

Recomandări pentru reţeta ardei umpluţi cu nucă

Taguri: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *