HomeMâncăruri cu carnePilaf cu piept de pui (sau găină)

Pilaf cu piept de pui (sau găină)

pilaf cu piept de pui (sau găină)
Complexitate: medie
Timp preparare: 45min
Ustensile: oală/cratiţa, lingură de lemn, cuţit, planşetă de lemn
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta pilaf cu piept de pui (sau găină)

  • 1 piept de pui sau găină
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 linguri ulei
  • 250g orez pentru un litru de supă (1 cană de orez la 4 căni de apă)
  • sare
  • pătrunjel verde
Pilaf cu piept de pui (sau găină), 3.7 out of 5 based on 3 ratings Bookmark and Share

Preparare pilaf cu piept de pui (sau găină)

  1. Se pune carnea la fiert ~1,5 l de apa.
  2. Se curata si se spala radacinoasele.
  3. Se adauga radacinoasele dupa ce se ia spuma si cand clocoteste supa (daca pieptul e de gaina de ţară se fierbe mai mult carnea si dupa aceea se vor adauga radacinoasele in oala cu supa ).
  4. Se toaca ceapa si se caleste in ulei.
  5. Se alege si se spala orezul.
  6. Se adauga orezul peste ceapa si se caleste putin.
  7. Se adauga supa (4 cani de supa la 1 cana de orez) peste orez  si se fierbe. La acest pas puteţi folosi lingura de lemn pentru a amesteca totul, dar dupa 3-4 minute nu mai amestecaţi in pilaf pentru a nu sparge bobul de orez.
  8. Se adauga carnea desfacuta de pe oase, radacinoasele fierte si tocate marunt (daca e prea gros pilaful se mai poate pune supa fierbinte). Se pune pilaful la cuptor pentru 10 minute si nu se umbla cu lingura prin el.
  9. Se opreste focul cand bobul de orez s-a fiert si se mai poate lasa in cuptor pentru ca orezul sa se umfle bine.
  10. Se serveste in farfurii cu patrunjel verde .

Recomandări pentru reţeta pilaf cu piept de pui (sau găină)

Taguri: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *