HomeMâncăruri cu carneIahnie de fasole boabe cu ciolan

Iahnie de fasole boabe cu ciolan

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min, asteptare 12h
Ustensile: cuţit, planşetă lemn, bol, oală/cratiţă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta iahnie de fasole boabe cu ciolan

  • 1/2kg fasole boabe
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 pahar bulion
  • sare
  • pătrunjel tocat
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 frunză de dafin
  • 1 rasol de porc afumat sau proaspăt
  • Pentru varianta vegetariană a iahniei de fasole faceti click aici

 

Iahnie de fasole boabe cu ciolan , 5.0 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare iahnie de fasole boabe cu ciolan

  1. Fasolea se alege, se spala si se tine in apa 12 ore.
  2. Ciolanul afumat (proaspat) se fierbe 25 minute separat.
  3. Se pune fasolea cu apa la fiert iar dupa 10 minute de cand incepe sa fiarba se scurge apa si se adauga alta apa fierbinte si se fierbe in continuare. Se pune in fasole si ciolanul sa fiarba, iar cand incepe sa se inmoaie fasolea se adauga morcovul, ardeiul si 1 ceapa, toate tocate.
  4. Separat, se toaca 2 cepe si se calesc in ulei pana devin aurii.
  5. Se adauga bulionul si se fierbe in continuare.
  6. Se incearca boabele de fasole daca sunt aproape fierte.
  7. Se scoate ciolanul si se pune inapoi in fasole numai carnea de pe el.
  8. Se toarna ceapa calita cu bulion peste fasole.
  9. Se pune patrunjelul tocat si se mai fierbe 20 minute.
 

Recomandări pentru reţeta iahnie de fasole boabe cu ciolan

In loc de ciolan se poate pune in fasole o data cu ceapa calita carnati prajiti sau costita prajita. Se poate face si fara carne cand este perioada de post.

Taguri: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *