HomeRetete culinare ce contin eticheta 'hrean'

Arhive etichetă: hrean

Sos de hrean

Un sos de hrean pentru diverse rasoluri. După cum se ştie hreanul e recomandat a fi consumat în special in sezonul rece, pentru că e un foarte bun medicament natural împotriva răcelilor, a sinuzitei. El contine săruri minerale ca magneziu, sodiu, calciu, potasiu si vitaminele B si C. El are şi substanţe cu caracter antibiotic şi deasemenea are rol de a creste pofta de mâncare, având efect stimulativ asupra aparatului digestiv.

Etichete , Lasă un comentariu

Castraveţi muraţi în saramură

Castraveţii în saramură sunt foarte buni dacă sunt opăriţi de două ori. Pentru această reţetă culinară de castraveţi muraţi vă trebuie castraveţi, usturoi, flori de mărar, frunze ţelină, hrean şi sare.

Etichete , , , , , , , Lasă un comentariu

Castraveţi bulgăreşti

Reţeta de castraveţi bulgăreşti are ca ingrediente principale castraveţi, morcov, ceapă, hrean, piper, foi de dafin, oţet, frunze ţelină, flori mărar, sare şi zahăr.

Etichete , , , , , , , , Lasă un comentariu

Sos de hrean cu sfeclă roşie

Uneori înlocuiesc usturoiul sau muştarul cu un sos: sos de hrean cu sfeclă roşie. Sfecla rosie este foarte bună pentru detoxifierea ficatului iar hreanul foarte bun în anotimpul rece, în ameliorarea bronşitelor. În concluzie hreanul cu sfeclă rosie este o combinaţie foarte benefică pentru organism.

Etichete , , Lasă un comentariu

Varză murată

Toamna puteti pune varză la murat pentru a o folosi iarnă, la salata de varza murată sau varză călită sau sarmale în foi de varză.

Etichete , , , Lasă un comentariu