HomeFripturiFriptură dietetică de vită

Friptură dietetică de vită

Complexitate: redusa
Timp preparare:
Ustensile: cuţit, planşetă, cratiţă, sită, lingură
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta friptură dietetică de vită

  • 1/2kg carne vită
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 păstârnac
  • 2 ardei graşi
  • 2-3 căţei usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri bulion sau suc de roşii(1 pahar)
  • 4 linguri ulei
  • sare dupa gust
Bookmark and Share

Preparare friptură dietetică de vită

  1. Carnea se spala se opareste bine dupa care se fierbe pana devine aproape frageda.
  2. Se curata legumele si se adauga peste carne.
  3. Cand carnea e bine fiarta se scoate, se pune intr-o cratita cu 2-3 linguri ulei, sare, putina zeama in care a fiert si se baga la cuptor pentru a se rumeni.
  4. Legumele fierte se trec prin sita, se subtiaza cu supa pana devin de consistenta unui sos, se adauga bulionul, usturoi, dafin si sare.
  5. Dupa ce mai fierb se adauga 2 linguri ulei si verdeata daca se doreste.
  6. Carnea se feliaza si se serveste cu acest sos.
 

Recomandări pentru reţeta friptură dietetică de vită

Daca a ramas suficienta supa se pot face galuste dintr-un ou (vezi galuste la supa de rosii) sau taitei si aveti primul fel. Galustele sau taiteii se fierb separat in apa cu sare, se scurg si se pun in supa. Daca este folosit suc de rosii, nu se mai pune la sos supa pentru subtiere.

Taguri: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *