HomeFripturiCurcan cu ciuperci

Curcan cu ciuperci

Complexitate: medie
Timp preparare: 2h
Ustensile: cuţit, planşetă lemn, tavă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta curcan cu ciuperci

  • un curcan de 3kg
  • 1kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 ouă
  • 100g caşcaval ras
  • sare, piper
  • ulei
  • 1 pahar vin alb
Bookmark and Share

Preparare curcan cu ciuperci

  1. Se curata, se spala bine curcanul si se da in clocot 20 minute.
  2. 1/2 kg ciuperci se spala, se toc marunt, se calesc impreuna cu ceapa tocata si morcovul ras in 4-5 linguri ulei
  3. Se adauga sare, piper dupa gust, cele 2 oua si cascavalul
  4. Se umple curcanul cu amestecul de mai sus si se leaga bine aripile si picioarele.
  5. Se unge curcanul cu ulei, sare, piper, cimbru.
  6. Se aseaza intr-o tava unde se pune vinul cu o cana de supa in care am fiert curcanul putin si 2 linguri ulei.
  7. Se introduce in cuptor la 180 grade si se stropeste mereu cu sucul din tava.
  8. Dupa 2 ore se pun pe langa curcan restul de ciuperci intregi si se ma tine la cuptor o jumate de ora.
  9. Cand este gata se serveste cald impreuna cu ciupercile.
 

Recomandări pentru reţeta curcan cu ciuperci

In loc de curcan se poate face pui dar in acest caz nu se mai fierbe se baga direct in cuptor. Atentie: puiul se tine in cuptor cu o ora mai putin, deci ciupercile intregi se pun dupa 1 ora. Daca doriti sa faceti gaina, procedati la fel ca la curcan.

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *