HomeFără categorieColiva pentru pomeniri

Coliva pentru pomeniri

Complexitate:
Timp preparare:
Ustensile: -
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta coliva pentru pomeniri

Ingrediente

1kg arpacas

3,5l apa

700-800g zahar

1 lingurita sare

coaja de la 2 lamaii

3-4 pachetele vanilie

esenta rom dupa gust

400g nuca taiata marunt cu cutitul

facultativ stafide

Biscuiti macinati

bomboane sau cacao

Bookmark and Share

Preparare coliva pentru pomeniri

  1. Se alege arpacasul,se spala bine si se pune 10 ore in apa rece.
  2. Se pune 3,5l apa la fiert si cand clocoteste se pune arpacasul scurs bine.
  3. se fierbe la foc mic pana se moaie bobul bine(se mesteca usor sa nu se lipeasca).
  4. Apoi se adauga zaharul,1lingurita cu varf sare si vanilia.
  5. Se amesteca bine si se baga vasul in cuptorul incins pentru inca 30-40minute.
  6. Se acopera si se lasa sa se raceasca,mestecand usor de 3-4 ori pentru a nu face crusta deasupra.
  7. Se adauga nuca si cu mirodeniile si se amesteca bine.
  8. Se aseaza pe platou si se tapeteaza cu biscuitimacinati sau nuca de cocos.
  9. Se orneaza cu bomboane sau  cu ajutorul unui sablon se face o cruce cu cacao.

Recomandări pentru reţeta coliva pentru pomeniri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *