HomeDulciuriTorturiTort de portocale

Tort de portocale

Complexitate: medie
Timp preparare:
Ustensile: cratiţă de 3kg, mixer, bol, cratiţă mai mare, platou
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta tort de portocale

  • 1kg smântână pentru frişcă
  • 2-3 pachete zahăr vanilat
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 300g zahăr
  • 300ml lapte
  • 3 pachete mari de gelatină bio pentru prăjituri
  • pişcoturi de şampanie
  • 4-5 portocale
  • 1 kiwi
Bookmark and Share

Preparare tort de portocale

  1. Se bate smantana frisca cu zahar vanilat si zahar pudra dupa gust.
  2. Se bat ouale bine cu zaharul.
  3. Laptele se amesteca cu gelatina pana ce aceasta se dizolva.
  4. Se adauga ouale batute si se amesteca in baie de apa pana se ingroasa.
  5. Se lasa sa se raceasca dar nu de tot, apoi se adauga frisca in crema.
  6. Se uda o cratita de 3kg si se aseaza pe pereti felii de portocale. Pe fundul cratitii se pun felii de portocala intercalate cu rondele de kiwi
  7. Se toarna 1/2 din crema amestecata cu frisca.
  8. Se aseaza un strat de piscoturi, piscoturile stropite cu putin compot.
  9. Se adauga restul de crema, iar la urma iar un strat de biscuiti sau piscoturi stropite cu compot.
  10. Se baga la frigider 24 ore.
  11. Cand se scoate se baga cratita intr-o cratita mare cu apa calda un minut.
  12. Se aseaza pe cratita un platou mare si se rastoarna cratita.
  13. Se taie in portii si se serveste.
 

Recomandări pentru reţeta tort de portocale

Se poate aseza in fundul cratitei un ceolofan. In crema se pot adauga boabe de struguri fara coaja si samburi, fructe glasate sau din dulceata.

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *