HomeDulciuriTorturiTort de mere

Tort de mere

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: cratiţă de 3kg, mixer, bol
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta tort de mere

  • 8 mere
  • 6 ouă (trebuie scoase din frigider cel putin cu 30 minute inainte)
  • 4 linguri apă caldă (1 lingură de apă folosită la fiecare gălbenuş de ou)
  • 250g zahăr (12 linguri/o cană)
  • 250g făină (o cană)
  • 1 praf de copt sau 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu stins in zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 pachet zahar vanilat/jumatate de baton de vanilie naturală
  • praf sare
  • 1 cană sirop sau compot de mere
  • 4-5 linguri zahăr şi 4-5 linguri apă
  • 50g unt
  • 3-4 linguri dulceaţă
  • frişcă (500g smântână bătută cu 2-3 linguri zahar brun si vanilie)
Tort de mere, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare tort de mere

  1. Se curata merele de coaja, se scobesc de seminte, se umplu cu dulceata si se pune in fiecare mar putin unt.
  2. Intr-o cratita de 3kg, se pun 4-5 linguri zahar pe toata suprafata cratitei si 4-5 linguri apa pentru ca zaharul sa nu se arda.  Se aseaza pe urma merele in cratita si se coc (atentie sa nu se arda zaharul, daca e nevoie se mai adauga putina apa din cand in cand).
  3. In timp ce merele se coc (aprox. 20-30 minute dureaza), se separa galbenusurile de albusuri.
  4. Se bat spuma galbenusurile cu 125g  (6 linguri) zahar si semintele de la o jumatate de baton de vanilie (sau zahar vanilat).
  5. Se incorporeaza faina cu bicarbonatul de sodiu stins in prealabil in putina zeama de lămâie si apoi se adauga putina apa (aproximativ 1 lingura de apa pentru fiecare galbenus folosit).
  6. Se bat spuma albusurile cu 125g (6 linguri) zahar si un praf de sare.
  7. Se incorporeaza albusurile in galbenusuri usor cu lingura.
  8. Se scoate cratita cu mere si se pune aluatul peste merele coapte.
  9. Se baga iarasi la cuptor, la 180grade (cuptorul fiind incins anterior) pentru 35-40 minute.
  10. Cand este gata se scoate din cuptor, se toarna peste tort o cana de sirop sau compot cald.
  11. Siropul se face din apa, zahar 2-3 linguri si mirodenii.
  12. Compot se poate face din cojile de mar (se pune zahar mai mult sau cel mai bine miere de albine la sfârsit după ce compotul e rece).
  13. Se desprinde tortul pe margine cu cutitul
  14. Se aseaza o farfurie pe cratita si se rastoarnă la 180 grade.
  15. Dupa ce se raceste se orneaza cu frisca.

Recomandări pentru reţeta tort de mere

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *