HomeDulciuriTorturiTort cu fructe şi frişcă

Tort cu fructe şi frişcă

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h
Ustensile: mixer sau tel, planşetă de lemn, formă de tort, pai, lingură
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta tort cu fructe şi frişcă

-blat

  • 6 ouă
  • 250g făină
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 250g zahăr brun
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

-crema

  • 1 kg smântână se bate frişca cu 2-3 linguri zahăr pudră şi zahăr vanilat
  • fructe din compot ( ananas, caise, piersici) sau dacă e sezonul lor, fructele proaspete
  • felii de mere coapte în caramel
  • banane
  • kiwi
Tort cu fructe şi frişcă, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare tort cu fructe şi frişcă

-blat
  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Galbenusurile se bat spuma cu 125 g de zahar si vanilie, se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt
  3. Se amesteca usor cu mixerul adaugand lingurile de apa si uleiul obtinand un aluat moale .
  4. Albusurile se bat spuma cu 125 g de zahar.
  5. Se amesteca cu lingura de lemn aluatul cu spuma de albus.
  6. Se toarna compozita obtinuta intr-o forma de tort, tapetata cu faina dupa ce a fost unsa cu ulei, se intinde bine cu lingura.
  7. Se baga la cuptor la 180 grade cam 30 minute; se incearca cu un pai.
  8. Se scoate pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca.
  9. Se taie blatul in 3-4 felii pe inaltime.
  10. Se insiropeaza fiecare felie cu compot.
  11. Se pune intre felii frisca cu ce fructe doriti.
  12. Se imbraca cu frisca si se rade ciocolata.
 

Recomandări pentru reţeta tort cu fructe şi frişcă

Se poate face blatul cu nucă, vezi reţeta blat de tort cu nuca.

Taguri: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *