HomeDulciuriTorturiTort Alexia

Tort Alexia

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h
Ustensile: mixer, cratiţă, formă de chec
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta tort alexia

  • 1 pachet pişcoturi şampanie
  • 4 ouă
  • 100g zahăr pudră
  • 30g făină
  • 1/2 litru lapte
  • 25g unt
  • 1 praf sare
  • 1 pachet zahar vanilat/seminţele de la 1/4 baton vanilie
  • 2 linguri cacao
  • frişcă pentru ornat sau cremă de vanilie
Tort Alexia, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare tort alexia

  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia.
  3. Se adauga faina, cacao si laptele fierbinte, amestecand in continuare.
  4. Se pune pe foc mic pana se ingroasa.
  5. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu albusurile batute spuma cu un praf sare.
  6. Se unge cu unt o forma de chec din ena si se tapeteaza cu faina.
  7. Se pune un strat din compozite apoi un strat de piscoturi care au fost unse cu un sirop din miere cu apa.
  8. Se repeta straturile, ultimul strat sa fie de compozitie.
  9. Se baga la cuptorul incins timp de 25-30 minute.
  10. Se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie.
  11. Se orneaza cu frisca si fructe, crema de vanilie sau crema de ciocolata.

Recomandări pentru reţeta tort alexia

Taguri: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *