HomeDulciuriPrăjituriTartă cu mere şi peltea de gutui

Tartă cu mere şi peltea de gutui

Complexitate: medie
Timp preparare: 50min
Ustensile: bol, lingură, formă mare de tartă
Porţii: 8 persoane
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta tartă cu mere şi peltea de gutui

  • 300g făină
  • 2 ouă
  • 100g unt
  • 1/2 linguriţa bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • aprox. 50ml apă
  • 5 mere curăţate şi tăiate cuburi
  • 100g zahăr brun
  • peltea gutui

Găsiţi şi reţeta pentru tarte cu fructe.

Bookmark and Share

Preparare tartă cu mere şi peltea de gutui

  1. Se face un aluat din oua, unt, sare, bicarbonat de sodiu stins în puţină zeamă de lămâie si faina.
  2. Daca este prea vartos se adauga apa si se framanta pana devine destul de moale.
  3. Se unge forma de tartă cu unt. Forma se captuseste cu aluat in mod egal.
  4. Se inteapa cu furculita aluatul sa nu se deformeze tarta.
  5. Se coace in cuptorul incins la 180 grade.
  6. Se face caramel 100g zahar si se pun cuburile de mere.
  7. Se amesteca usor pana se caramelizeaza si merele.
  8. Se aseaza mere pe tartă si se pune peltea peste ea.

Recomandări pentru reţeta tartă cu mere şi peltea de gutui

  • Tarta se poat umple cu ce fructe doriti care le dati prin caramel sau printr-un sirop de zahar.
  • Daca aveti alt tip de fructe, ce nu merg date prin caramel, gen struguri de masa sau fructe de padure, atunci folositi fructul proaspat.
  • Daca nu aveti peltea puteti pune siropul ramas de la fructe pe care il mai scadeti putin sa se lege.

Taguri: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *