HomeDulciuriPrăjituriSavarine

Savarine

Complexitate: redusa
Timp preparare: 45min
Ustensile: castron, mixer (pentru a face frişca), forme de savarine
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta savarine

  • 250g făină
  • 15g drojdie
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 75g unt
  • 1 lingură zahăr
  • 1 praf sare
  • sirop (6 linguri zahăr, 1 pahar apă, 2 linguri rom)
  • friscă
  • gem caise
Bookmark and Share

Preparare savarine

  1. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut.
  2. Se pune faina intr-un castron, se amesteca cu drojdia dizolvata, cu laptele si cu ouale.
  3. Se bate untul topit cu zaharul si se amesteca in faina.
  4. Se framanta si se aseaza aluatul in forme de savarina unse si tapetate si se lasa la crescut.
  5. Se baga apoi la cuptorul incins la 180 grade, pentru 25 minute.
  6. Se scot din forme, se insiropeaza, se ung cu gem si se orneaza cu frisca.

Recomandări pentru reţeta savarine

Taguri: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *