HomeDulciuriPrăjituriPrăjitură negresă

Prăjitură negresă

Complexitate: redusa
Timp preparare: 45min
Ustensile: mixer, cratiţă, lingură, tavă mai înaltă, hârtie de copt, scobitoare
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta prăjitură negresă

  • 350g zahăr
  • 300ml lapte (o cană)
  • 4 linguri cacao
  • 300g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 pliculeţ praf de copt sau 1 linguriţă cu vârf cu bicarbonat
  • 7 ouă
  • 350-400g făină
  • 50g ciocolată menaj
Prăjitură negresă, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare prăjitură negresă

  1. Se pune zaharul, cacao, laptele si untul intr-o cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba.
  2. Se lasa sa fiarba 4 minute amestecand mereu.
  3. Se pune separat pentru glazura 15 linguri din compozitia rezultata.
  4. Restul compozitiei se lasa pentru blat
  5. Se adauga galbenusurile in compozitia pentru blat cand aceasta s-a racit, apoi se adauga faina. Se stinge bicarbonatul cu putina zeama de lamaie si se adauga peste faina.
  6. Se incorporeaza bine totul cu mixerul.
  7. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor cu lingura.
  8. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
  9. Se baga la cuptor la 200 grade pentru 10 minute si inca 15 minute la 160 grade.
  10. Se incearca cu o scobitoare daca este coapta (cand scoateti scobitoarea din prajitura trebuie sa fie uscata).
  11. Se scoate blatul din cuptor cand este copt si se inteapa foarte des, din 2 in 2 cm cu scobitoarea.
  12. Apoi se toarna peste el glazura, glazura fiind facuta din cele 15 linguri de compozitie si ciocolata menaj.
  13. Se intinde bine crema si se rade ciocolata.
  14. Cand s-a racit, se taie in patrate.

Recomandări pentru reţeta prăjitură negresă

Taguri: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *